Владислав Горанов: Нямам притеснения от проверката

1
Апартаментът на Горанов бил предоставен от кръстника му през 2012 г.
Апартаментът на Горанов бил предоставен от кръстника му през 2012 г. Снимка: Цветелина Белутова, Капитал

Нямам никакви притеснения за проверката и не смятам, че съм извършил нещо нередно или незаконно, коментира в парламента министърът на финансите Владислав Горанов.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще започне проверка на министъра по повод сигнал, че живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен.

Има възложена проверка в КОНПИ, ако те го изискат от мен ще предоставя цялата информация, всички факти и обстоятелства“, обясни министърът.

Твърдо заявявам, че този конкретен имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености, обяви още Горанов и уточни, че жилището му е предоставено за безвъзмездно ползване още през 2012 г. от близък, по думите му, роднина.

Този апартамент ми е предоставен за ползване през 2012 година от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен“, каза Владислав Горанов.

Проверката, според него, е декларацията, която той подал през април в законовия срок. В нея Владислав Горанов е описал факти и обстоятелства, сред които и ползването на този имот - "с ясното съзнание, че, според моите оценки не представлява конфликт на интереси", обясни министърът.

Той не знае защо е тази проверка и защо точно сега при положение, че живее там вече шест години. Ако някой търси политическа интрига - това е начинът, аз не смятам, че съм извършил нещо нередно или незаконно, подчерта Горанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари