Владимир Тодоров: Имаме стари пътища, стари коли и необучени шофьори

1
Изглежда е по-лесно да се сложат едни знаци и после шофьорите винаги ще са виновни
Изглежда е по-лесно да се сложат едни знаци и после шофьорите винаги ще са виновни

За мен не е нормално осем години на АМ ''Тракия'' да се знае, че има аквапланинг и от Пътната агенция да решат проблема, като сложат само надпис ''Намалете скоростта''.

Трябва да се направи един качествен ремонт и да се обнови настилката, но дежурното оправдание е, че няма пари. Изглежда е по-лесно да се сложат едни знаци и после шофьорите винаги ще са виновни. Това обясни в сутрешния блок на БНТ Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

"Големият проблем при автоинструкторите е, че са част от тях са в ''сивия'' сектор и не желаят да има качествено обучение. Отделно около 30% от въпросите в листовките са изключително ненужни и неефективни и няма смисъл да се зубрят, но министерството на образованието не желае да ги промени'', сподели още той.

"Средната възраст на един автомобил у нас е 18 години, т.е. превърнахме се в автоморгата на Европа. Как очакваме да имаме подобрение, когато имаме стари пътища, стари коли и необучени шофьори'', коментира още Тодоров.

"Трябва да се промени манталитетът, да се промени мисленето на всички чиновници, защото хората в Европа, които се занимавант с пътна безопасност, правят стратегии за 2025 година, а ние тук още си седим в 2010 г.'', заяви неговият събеседник в студиото автоинструкторът Йонко Иванов.

По думите му голяма част от водачите у нас не могат да шофират на магистрала и трябва да се научат, а проблемът със закупуването на книжки би могъл да бъде решен само с волята на отделните министерства.

"За шест месеца нещата биха могли да си дойдат на мястото, ако има волята за това'', каза в заключение Йонко Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари