Нови ограничения по магистралите "Тракия" и "Хемус" от 19 юни

1
Временната организация ще бъде въведена поради ремонтни дейности
Временната организация ще бъде въведена поради ремонтни дейности Снимка: БНТ, архив

Временната организация ще бъде въведена поради ремонтни дейности

От утре - 19 юни, ще бъде ограничено движението в платното за София в района на виадукта при 67-ми км на АМ „Тракия“ и трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в платното за Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Временната организация ще бъде въведена, за да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение.

При необходимост в края на работната седмица – в петък, когато много хора тръгват на път, и в неделя, когато повечето шофьори се прибират към столицата, в отсечката ще се организира реверсивно движение. Тогава ще бъдат обособявани по две ленти в посоката с интензивен трафик.

Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

Пак от утре, 19 юни до 23 юни през нощта ще се ограничава движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ за ремонт на пожаро-известителната система на съоръжението. От няколко пожара с автомобили са унищожени елементи от системата и за да се възстановят трябва да се спре трафикът за Варна, посочват от АПИ.

При извършване на ремонтните дейности от 21 ч. до 6 ч. трафикът в посока Варна ще се пренасочва от 30-ти км на АМ "Хемус" при пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 София - Ботевград и при 47-ми км - пътен възел „Ботевград“, автомобилите ще продължават движението по автомагистралата.

Ограничаването на трафика ще е в четири поредни нощи:

  • от 21 ч. на 19 юни /понеделник/ до 6 ч. на 20 юни /вторник/;
  • от 21 ч. на 20 юни /вторник/ до 6 ч. на 21 юни /сряда/;
  • от 21 ч. на 21 юни /сряда/ до 6 ч. на 22 юни /четвъртък/;
  • от 21 ч. на 22 юни /четвъртък/ до 6 ч. на 23 юни /петък/.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата.

Апелът към шофьорите е е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари