Влачили са по тротоара убития в Пазарджик мъж

0
Оръжията на двойното убийство са оставени на местопрестъплението, издирват повече от един извършител
Оръжията на двойното убийство са оставени на местопрестъплението, издирват повече от един извършител Снимка: Любомир Илков

Ножовете, с които е извършено жестокото убийство на мъж и жена в Пазарджик тази нощ, са били оставени на местопрестъплението.

Престъплението е извършено около 21 часа, но свидетели няма. Случайно преминаващ човек видял тялото на мъжа на тротоара и позвънил в полицията, съобщава БТВ.

Престъплението е извършено в пазарджишкия квартал "Изток”. Около 21.15 часа на телефона за спешни повиквания-112 в пазарджишката полиция е получен сигнал от съседи на семейство, живеещо на улица "Дунав“ в областния град.

Те съобщили, че са открили тялото на 77-годишния си съсед на улицата в безпомощно състояние. На мястото незабавно са насочени екипи на РУ-Пазарджик, които установили, че мъжът е мъртъв, с прободни рани по тялото. Вътре в къщата е открита и съпругата му, който е на 68 години, също мъртва със следи от пробождания, съобщиха от МВР.
 
Оръжие на престъплението са ножове, които убийците оставили на местопрестъплението. Жертвите са пенсионери, живеели скромно, не били и политически активни.
 
Целият кв. "Изток”, станал известен с носенето на нетрадиционно за България мюсюлманско облекло и с делото за проповядване на радикален ислям, се събра в късните часове на мястото на убийството. Жителите на махалата споделят, че не са виждали такова зверство.
 
Жената е била убита в дома й, докато е гледала телевизия. Предполага се, че съпругът й се е съпротивлявал, тъй като тялото му е влачено до тротоара пред къщата им на улица "Дунав". Според говорителя на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов убийството е извършено по особено жесток начин. 

Все още няма основни версии, но не се изключва семейството да е жертва на грабеж. Предполага се, че убийците са повече от един, тъй като мъжът  и жената са убити с два различни ножа. Към момента няма свидетели на инцидента.

Съпрузите са живеели сами в къщата, тъй като децата им от 10 години работят във Финландия. Заради жестокото убийство в Пазарджик пристигна екип на ГД "Национална полиция".

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари