Велислав Минеков: Цинично е да обвиниш майките от "Системата ни убива", че са криели бомби и коктейли "Молотов"

1
Велислав Минеков коментира снощните протести в София във Вечерното шоу на Слави Трифонов
Велислав Минеков коментира снощните протести в София във Вечерното шоу на Слави Трифонов Снимка: 7/8 TV

Скулпторът Велислав Минеков коментира снощните протести в София във Вечерното шоу на Слави Трифонов по телевизия "7/8".

"Имаше отлична координация с тези хулиганите, защото те тичаха от място на място, за да се снабдяват с още от тези бомбички и ракети. Близо два часа началниците на полицията гледат това нещо, че върху техните нещастни служители се сипят бомби, камъни и бутилки. Целта беше този протест да бъде потушен в кръв. И наистина се ля кръв. Това показа, че това не е демократична държава, а диктатура, сходна с латиноамерикански диктатури от рода на Сомоса, Пиночет и парагвайската диктатура. Тези хора не само трябва да си ходят, трябва да бъдат съдени", каза той.

"Свързваме се в момента с Европейския съд за правата на човека, подаваме жалба за случващото се в България, очаквайте страшен шамар там, бедата е, че българите ще платим и този шамар. Подготвяме и обръщение до посланиците на ЕС, до посланика на САЩ, на Великобритания. Няма да оставим нещата така", заяви категорично Минеков.

"Най-голямата глупост е обвинението за палатките. Майките от "Системата ни убива", представете си тези жени, които са с много тежка съдба, не щеш ли криели бомби и коктейли "Молотов". Това е много цинично. Това е целенасочено действие. Това е предизвикан терористичен акт, чиято крайна цел бе унищожението на митинга, както и лагерите от Министерски съвет до Орлов мост. Това беше постигнато. Пострадаха много хора. Тези хора няма да простят. Нито техните родители", заяви още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари