Майки на деца с увреждания се опитаха да влязат в парламента

0
Те са недоволни от параметрите по бюджета за 2022 г., в който не е гласувано исканото от тях увеличение на социалната пенсия
Те са недоволни от параметрите по бюджета за 2022 г., в който не е гласувано исканото от тях увеличение на социалната пенсия

Майки от инициативата „Системата ни убива“ се опитаха да влязат в парламента

Те са недоволни от параметрите по бюджета за 2022 г., в който не е гласувано исканото от тях увеличение на социалната пенсия, предаде bTV

Майката на момче в будна кома, настоя да влезе в парламента, за да видят депутатите сина й, който е в инвалидна количка, и да разберат колко трудно се гледа дете с увреждания. Това породи напрежение пред централния вход на Народното събрание. 

При майките отвън излязоха представители от управляващата коалиция. Пред журналисти Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) отбеляза, че ГЕРБ са „стопирали“ Закона за личната помощ. „Много се надявам в най-бързо време този закон да се разгледа и да се приеме“, посочи той. Балабанов обърна внимание, че ще има и актуализация на бюджета.

Председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев увери, че исканията на майките ще бъдат изслушани на заседание на комисията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари