"Възраждане‘‘ се обяви против вдигането на заплатите на общинските съветници в Русе

6
Дилян Саманджиев ще гласува против вдигането на възнагражденията в Общински съвет – Русе
Дилян Саманджиев ще гласува против вдигането на възнагражденията в Общински съвет – Русе

Вчера беше проведено извънредно заседание на русенската общинска структура на политическа партия "Възраждане" в Русе. Поводът е внесеното предложение в дневния ред на Общински съвет – Русе за повишаване на възнагражденията на общинските съветници.

Решението на партийните членовете на "Възраждане‘‘ беше да се гласува против, чрез техния общински съветник – Дилян Саманджиев, който остана самостоятелен в ОбС-Русе, съобщиха от пресцентъра на партията.

Мотивите са, че всеки би трябвало да получава добро възнаграждение за труда си, ако си върши добре работата, но град Русе не изглежда,че върви със същия темп на развитие с оглед на другите по-големи градове в България, а и самите улици и тротоари говорят, че общинската работа не върви толкова добре.

Ние от ПП "Възраждане" сме твърдо против това предложение, тъй като считаме, че размера на заплатата е напълно адекватна,към момента и съответства на ангажираността и задачите на представителите на местния парламент. Никой от нас не омаловажава тяхната роля, професионализъм и отговорност, свързани с местната власт, но все пак общинските съветници заседават веднъж месечно, ако няма извънредна сесия и участват в 2-3 комисии пъти месечно. Също така към настоящия момент има липси в бюджета, заради които се орязва финансирането и подпомагането на важни обществени звена, а в същото време се предлага увеличение на заплатите на местния парламент.

За нас това е недопустимо и некоректно спрямо нашите граждани, а и спрямо всички, които са ни гласували доверието си в лицето на нашия представител в ОбС - Дилян Саманджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари