"Възраждане" пита МО за пострадалия в „Чешнегирово" парашутист

0
За възстановяването на здравословното състояние на сержанта е необходимо в кратък период от време да се събере сумата от 150 хил. евро
За възстановяването на здравословното състояние на сержанта е необходимо в кратък период от време да се събере сумата от 150 хил. евро Снимка: БТА

След инцидент при скок с парашут старши сержант Мирослав Павлов е в тежко състояние

"Възраждане" настоява за отговор по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на отбраната за инцидента на „Чешнегирово“, при който пострада военнослужещ. Това информират от пресцентъра на партията, предаде БТА. Въпросът е отправен от организационния секретар на партията Николай Дренчев.

В съобщението от пресцентъра по повод отправения въпрос се припомня, че преди три месеца при скок с парашут по време на учение е пострадал старши сержант Мирослав Павлов от Силите за Специални операции на българската армия. Посочва се, че при парашутния скок основният парашут на военнослужещия не е сработил, при което Павлов е отворил запасния. Старши сержант Павлов получава тежки фрактури на долните и горните крайници, и закрита дифузна черепно-мозъчна травма, в следствие на която изпада в кома, припомнят от "Възраждане". В съобщението се посочва, че сега за възстановяването на здравословното състояние на сержанта е необходимо в кратък период от време да се събере сумата от 150 хил. евро, за да може да продължи лечението му в чужбина. Посочва се, че колегите му са инициирали кампания за набиране на средства, близките му също опитват да намерят средства за специализираната рехабилитация.

От "Възраждане" отбелязват, че в цялата акция по набирането на средства липсва Министерството на отбраната (МО) като подкрепяща страна за военнослужещ, който претърпява инцидент по време на учение. Не е ясно и какво се случва с обезщетението по задължителната за военните застраховка, която е предназначена за подобни ситуации, посочват от партията и питат има ли изобщо такава. В писмото с искането за достъп до информация, освен въпроси за обстоятелствата и разследването на инцидента, се поставя и въпросът за съдействието на МО към пострадалия и се пита: В коя застрахователна компания е застрахован военнослужещият и при какви условия? Кога и как ще бъде изплатено обезщетението, необходимо за лечението му?

"Оставаме с очакване, че след очевидно милиарди, похарчени за скици на военна техника, Министерството на отбраната ще поеме отговорност средствата за разходите за лечението на военнослужещ, пострадал при учение, да бъдат получени тогава, когато са му най-необходими", се посочва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари