Въвеждат задължително носене на маски и на открито в Румъния

0
Мярката влиза в сила от утре сутринта
Мярката влиза в сила от утре сутринта Снимка: AP

Арджеш е първият окръг в Румъния, в който носенето на маски става задължително и в открити пространства, като мярката влиза в сила от утре сутринта, съобщава сайтът Хотнюз.

Съобщението беше направено от префекта на южния окръг Емануел Соаре. Той уточни, че носенето на маски ще бъде задължително за всички лица над 5 години в закрити и открити пространства, където има повече от двама души, във всички населени места на окръга.

Премиерът Лудовик Орбан заяви днес, че е възможно да бъдат въведени допълнителни ограничителни мерки на местно ниво от 1 август.

Той каза, че сред възможните мерки са ограничаване на работното време на клубовете и заведенията на открито в определени зони, въвеждането на ясни правила за дистанция на плажа и налагането на задължително носене на маски на оживени места на открито, също в определени зони, допълва БТА.

За седми пореден ден в Румъния са регистрирани над 1000 нови случая на коронавирус

По данни на Групата за стратегическа комуникация през последното денонощие са потвърдени 1151 нови случая, с което общият брой на заразените достигна 47 053 души. 33 болни са починали през последните 24 часа, с което броят на жертвите нарасна до 2239 души. Хоспитализирани са 6960 души, а 357 пациенти са в интензивни отделения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари