Васил Василев: Кризата с водата е чудовищна, но тя е цвете пред кризата с боклука

30
Вкарват болнични отпадъци, радиоактивен скрап, гнусотии. Това, което се заравя, заразява подпочвените води и реките. Това, което се изгаря, трови въздуха
Вкарват болнични отпадъци, радиоактивен скрап, гнусотии. Това, което се заравя, заразява подпочвените води и реките. Това, което се изгаря, трови въздуха

Димов е просто бушон, изгорял, за да не гръмне мафиотската инсталация, категоричен е водещият на "Не се страхувай"

Откакто сме демокрация, не сме попадали в такава клопка като с "Турски поток", смята той и обяснява защо - САЩ се държат с Гърция и с Турция като с държави, а с нас - като с територия

Кризите с водата и боклука бяха сред основните теми в предаването "Не се страхувай" с водещ Васил Василев, излъчено на 13 януари по БСТВ.

"Кризата с водата е чудовищна, но тя е цвете пред кризата с боклука. Нено Димов бе арестуван с обвинения за язовир Студена, само да не се говори за вноса на отпадъци. Там ги стяга чепикът, там ще ги заболи най-много, ако схемата се разкрие. А Димов е просто бушон, изгорял, за да не гръмне мафиотската инсталация. Вода ще има, един ден ще падне дъжд, ще завали сняг, тръбите все някога ще се сменят. Ако не избухне епидемия, проблемът ще се реши и забрави. Но боклукът, отровите остават.

Вкарват болнични отпадъци, радиоактивен скрап, гнусотии. Това, което се заравя, заразява подпочвените води и реките. Това, което се изгаря, трови въздуха. Нима циментовите заводи и тецовете имат необходимите филтри? Отровните микрочастици излитат в атмосферата и ние ги вдишваме. Ако не заседнат в дробовете, падат в почвата, оттам в доматите и краставиците. Как няма да са пълни онкологиите, как няма раждаемостта да е нищожна, смъртността - чудовищна, а емиграцията – убийствена?

Този масов, огромен непрестанен внос на стотици хиляди тонове боклук с камиони, кораби и цели влакови композиции е престъпление, равносилно на продажбата на земя на чужденци. България предоставя най-благоприятни условия за "боклук-инвеститори"- корумпирана до ушите администрация, изоставени терени, мини и площадки, послушна общинска власт и пълна безнаказаност. Чухте ли някой да е излязъл виновен за боклука, който пламна под мостовете на магистрала Струма, някой да е платил щетите, да е поел отговорност? Мълчанието е най-сигурното доказателство, че нишките на мафиотския бизнес водят толкова нагоре, че повече няма накъде", категоричен е Васил Василев.

Съдбата на "Балкански поток" е друга от темите в предаването "Не се страхувай".

Ето какво заяви водещият Василев: "Поканата до Борисов дойде от Турция. Вероятно Ердоган е искал да покаже как изглежда човек, който отстъпва бизнес за 400 милиона евро годишно. Все пак разбрахме, че руснаците вече са доволни от темпа, с който се строи газопроводът през България. Путин изглеждаше добронамерен към Борисов, прегърна го и го покани да врътне и той символичния кран. Телевизия Росия 1 отдели повече време на нашия премиер, отколкото на сръбския президент. На кадрите Борисов изглеждаше напрегнат, но се движеше постоянно до Путин. Не знам защо някакви руски медии наричаха премиера ни неудачник, след като се държеше така любезно със своите събеседници.

Но, това си е тяхна работа. Нашата е да знаем какво става. Както разбрахме, наместили сме се между чука и наковалнята. Америка е против втората тръба на Турския поток, т.е. тази през България, каза заместник-държавният секретар Дейвид Хейл. А сега, де! За какво строим по 5 км на ден, както твърдеше Борисов? За капак и Украйна спря да подава руски газ по другата тръба.

Сега накъде? Царят дава, пъдарят не дава или обратното. Откакто сме демокрация, не сме попадали в такава клопка. Щом Съединените щати са против, значи ли това, че "Балканският поток" няма шансове. Че България, отново под американски натиск, ще стъпче интересите си и ще остане без газ? Ще посмее ли премиерът да оспорва повелята на Вашингтон? Ако се опъне на американците, няма ли те да го изоставят и после той нас. Ако пък им клекне, ще получи слонска доза презрение и кой знае още какво от Москва. После руският газ за Централна Европа, вместо през България, ще мине през Гърция. Там Вашингтон няма да каже стоп, както не каза стоп и на Турция. Значи през Турция може, през Гърция ще може, през България - не? Точно така. Съединените щати се държат с Гърция и с Турция като с държави, а с нас - като с територия." За опастността от война между САЩ и Иран

"Убийството на ген. Солеймани не предизвика война, както мнозина предполагаха. Конфликтът, на пръв поглед, приключи. Засега. Като вникнем по-дълбоко в проблема, виждаме, че и двете страни са заинтересовани не от мир, само от примирие. Тръмп получи това, което искаше - показа се твърд, решителен, безкомпромисен. Нареди убийството на Солеймани, но след това е очаквал доста напрегнат вероятните последици. Един мощен ирански отговор би го въвлякъл в конфликт, който не само можеше, а почти сигурно щеше да му струва президентството. Т.е. можем да сме убедени, че Тръмп щеше да загуби изборите през ноември, ако войната се бе разгоряла. Виж, при втори мандат, сигурно ще се опита да удари Иран. Техеран разсъждаваше в същата посока, но от друга гледна точка. Ако беше предизвикал разширяване на конфликта, щеше само да загуби. Много ирански военни инсталации, атомни центрове, стратегически важни обекти щяха да бъдат унищожени. Това щеше да блокира, ако не и да ликвидира за дълго атомната им програма. А по всичко личи, че Иран вижда в нея единствената надеждна гаранция за своята сигурност. Техеран сега ще изчака, ще се подготви и тогава ще търси възмездие. Трябва да имаме предвид, че възмездието е основен елемент от религиозната култура на шиитите. Те вярват, че злото не бива да остане ненаказано. Вече 14 века шиитите не могат да простят на другия голям клон на исляма - сунитите, че са отнели правото на техния духовен водач - имама Али да наследи пророка Мохамед. А Али ибн Абу Талиб е зет на Мохамед - мъж на единствената му дъщеря Фатима. Шиитите не забравят, че Али и синът му, т.е. внукът на пророка - имамът Хюсеин са убити в битки с хората на, според тях, узурпатора Абу Бакр. Тези хора забавят, но не забравят. И почти сигурно е, че в един момент шиитски Иран ще опита да отмъсти за убийството на Солеймани", казва Васил Василев в "Не се страхувай". Има ли кемтрейлс?

"Всеки е виждал в небето дългите пухкави следи, които оставят след себе си някои самолети. Обикновено следите се разсейват бързо и в небето не остава нищо. Но понякога те се разстилат нашироко, покриват големи пространства и замрежват небето. Случва се самолетите да летят успоредно, по няколко, на определено разстояние един от друг и опашките, които оставят след себе си, да обхващат небосвода. Какви са тези следи? Безвредни остатъци от работата на двигателите при определени условия - температура на въздуха, форсиране, специално гориво или са продукт на определена дейност - напр. разпръскване във въздуха на някакви вещества - така, както селскостопанската авиация пръска посевите или унищожава комари. Може, и вероятно е нещо съвсем невинно - аз съм наблюдавал такива следи и в Гърция и във Франция. Французите поне не биха никога разрешили каквото и да е, ако застрашава живота и здравето на хората. Но ние не сме Франция, тук хората се опасяват, че властта винаги им крои някакъв гаден номер и затова в четвъртък отправихме питане до МО. До този момент нямаме отговор, но не се съмнявам, че ще получим и ще Ви запознаем с него следващия понеделник, естествено в "Не се страхувай", каза още Васил Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари