В Русе откриха паметен знак, посветен на загиналите в Холокоста

1

Церемонията по откриване на паметен знак, посветен на жертвите на Холокоста.

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на церемонията по откриване на паметен знак, посветен на жертвите на Холокоста.

Той връчи поздравителен адрес от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров на председателя на Русенската организация на евреите в България „Шалом“ г-жа Роза Ишах и благодари за поканата да бъде част от събитието.

Г-н Колев се обърна към присъстващите, посочвайки факта, че откриването на настоящия паметен знак означава, че всички пазят паметта за ония мрачни и тежки времена преди 75 години, както и за проявения висок морал и човечност от цялото българско общество, което с усилията на отделни личности, институции и Българската православна църква е успяло да спаси от депортация еврейските граждани от българските територии.

Заместник областният спомена, че всички присъстващи само са слушали, гледали и чели за ония времена, но само тези, които са живели тогава са изпитали ужаса на реалността. Той отбеляза, че трябва да се помни миналото, да се правят верните изводи и да се вземат правилните решения  за бъдещето. В края на словото си г-н Колев пожела на всички здраве.

На събитието присъстваха още кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, главният секретар на организацията на евреите в България „Шалом“ г-н Йосиф Меламед, представители на посолството на Азербайджан и генералното консулство на Русия в Русе, представители на еврейската общност, жители и гости на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари