В Русе: Фалшификатор на швейцарски франкове се споразумя с прокуратурата

0
Измамникът ще изтърпи лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим
Измамникът ще изтърпи лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между  Окръжна прокуратура и защитника на 53-годишния бургазлия Д. Д.

Обвиняемият се призна за виновен в извършените две престъпления на 03.01.2019 г. в гр. Русе. Той е прокарал в обръщение подправени парични знаци – 2 банкноти по 1000 швейцарски франка, като знаел, че са подправени. Той заблудил и В. Н. – касиер в обменно бюро на „Тафи“ ЕООД-Русе, че предоставя за обмяна истински банкноти по 1000 швейцарски франка, с което причинил на В. Н. имотна вреда в размер на 3 400 лева.

Д. Д., който е осъждан и преди, прие да му бъдат наложени следните наказания: 1 година и 6 месеца лишаване от свобода за първото деяние и 8 месеца за второто. Съгласно закона, същите се групират, поради което обвиняемият ще изтърпи по-тежкото от тях, а именно - лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим. Съдът счете, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено.

Приспаднато е времето, през което обвиняемият е бил задържан от 12.12.2020 г. с прокурорско постановление и от 15.12.2020 г. с определение на друг състав на Окръжен съд – Русе, който разгледа делото в изнесено съдебно заседание в УМБАЛ „Канев“ поради временно влошаване на здравословното състояние на Д. Д.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари