Съдът в Русе осъди условно фалшификатор на банкноти

0
Осъденият е изготвил неистински парични знаци – шест банкноти с посочен на всяка от тях номинал 50 лева
Осъденият е изготвил неистински парични знаци – шест банкноти с посочен на всяка от тях номинал 50 лева Снимка: Dunavmost

Обвиняемият 27-годишен мъж сключи споразумение с прокуратурата

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитника на 27-годишния С. С. Обвиняемият се призна за виновен в извършените през м.март 2021 г. в гр. Русе две престъпления: изготвил неистински парични знаци – шест банкноти с посочен на всяка от тях номинал 50 лева; в условията на продължавано престъпление, на три пъти, в съучастие с Г. Г., като извършител, прокарал в обръщение неистински парични знаци – три банкноти с посочен на всяка от тях номинал 50 лева, след като знаел, че са подправени.

С. С., който не е осъждан, прие да му бъдат наложени следните наказания: 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за първото деяние и 2 години за второто. Съгласно закона, същите се групират, поради което обвиняемият ще изтърпи по-тежкото от тях, а именно - лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца с 4 години изпитателен срок. Съдът счете, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. Иззетите от обвиняемия вещи (принтер „Konica Minolta“, преносим компютър „LENOVO“, хартиени изрезки от ксерокопия на банкноти и залепени на някои от тях тиксо със сребърен цвят, пакет с бяла хартия формат А4 марка „hp“, 8 бр. тикса с различен цвят, пакет с цветна хартия формат А4 с надпис „colors“) са отнети в полза на държавата, тъй като са послужили за извършване на престъплението.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест. Предстои разглеждането на делото срещу неговия съучастник. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари