В „Канев център“ посрещнаха „Годината на Металния плъх“

1

Посрещането на „Годината на Металния плъх“

На 27 януари 2020 година в „Канев център“ се проведе празнична програма по случай посрещането на Китайската нова година. Събитието бе организиране от СУ „Васил Левски“ гр. Русе и Институт „Конфуций“ при  ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Специални гости на мероприятието бяха доц. д-р Искра Мандова – директор от българска страна на Институт „Конфуций“ във ВТУ, проф. Дунг Юенсин - директор от китайска страна на Институт „Конфуций“ във ВТУ, както и проф. д-р на педагогическите науки Пламен Легкоступ- почетен председател  на Институт „Конфуций“. Други важни гости бяха зам.-кметът на гр. Русе-Енчо Енчев, зам.-ректорът на РУ „Ангел Кънчев“-проф. д-р Юлиана Попова, заместник-директорите на СУ „Васил Левски“, а кметът на гр. Русе- г-н Пенчо Милков, поднесе красива кошница цветя с поздравителен адрес към нея.

Празничната програма включваше песни, танци и демонстрации на различни познания в областта на китайския език и култура.  Тържеството започна с емблематичния за посрещането на КНГ „Танц на Лъва“, а след него песента „Колелата на автобуса“, в изпълнение на учениците от 2 „г“ клас. Момичета от 8 и 10 клас изтанцуваха изящен танц към известната китайска песен „Танца на падащото цвете“, а след тях залата взривиха 8 б клас с песента „Изправи се“, която е написана специално за Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Новогодишното тържество продължи с още танци, песни, демонстрация на тайчи с ветрило и рецитиране на стихотворение на китайски език.

Истинска наслада за очите бе ревюто на български и китайски традиционни рокли. Младата русенска дизайнерка Елена Христова, ни показа един нов прочит на традиция и съвремие, умело съчетани в колекцията й. „Танцът на Дракона“ , който беше завършек на сценичната програма, впечатли малки и големи. Всички гости на събитието имаха удоволствието да се насладят на вкусна китайска храна, автентична чайна церемония, изрязване от хартия, калиграфия, игри с пръчки за хранене и други.

Празничната програма по посрещането на „Годината на Металния плъх“ остави незабравими спомени у всички гости и ги зареди с много позитивни емоции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари