Пенчо Милков почете националния празник на Румъния

0

Кметът Адриан Ангелеску получи от Пенчо Милков подарък със символите на града – Паметникът на свободата и Доходното здание

Кметът на Русе Пенчо Милков, заместник-кметът Енчо Енчев и секретарят на Община Русе Димитър Генков бяха официални гости по случай честването на националния празник на Румъния 1 декември в Гюргево. Тържествата се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от общината. 

Програмата по повод Обединението на Румъния с Трансилвания през 1918 г. включваше полагане на венци пред църквата на героите в Гюргево, както и официален парад и марш на военни и полицейски части в центъра на града.

Кметът Адриан Ангелеску получи от Пенчо Милков подарък със символите на града – Паметникът на свободата и Доходното здание. Децата от Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ бяха измайсторили ръчно изработени картички, изобразяващи връзката между България и Румъния, които силно впечатлиха градоначалника на Гюргево.

В празничните чествания се включиха също и областният управител Борислав Българинов заедно със своите заместници д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и директорът на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари