Пенчо Милков сезира румънското екоминистерство относно инсинератора в Гюргево

1

Гражданите на Русе продължават да изпращат подписки "против"

Кметът на Русе Пенчо Милков сезира министъра на околната среда на Румъния Мирча Фекет относно несъгласието на русенци да бъде изграден инсинератор за болнични отпадъци в съседно Гюргево, съобщават от Община Русе.

Писмото бе изпратено по-рано (на 25 август) и до българския министър Юлиян Попово и в него се прилагат всички становища „против“, входирани в деловодството на Общината, както и организираната от граждани подписка, в която се включиха близо 1700 русенци.

Официалната нотификация за проекта бе получена в Община Русе на 16 август, а крайният срок за подаване на становища към ведомството, посочен от министър Юлиян Попов, бе 25 август. Пенчо Милков призова гражданите да бъдат активни, за да стане ясно мнението на русенци по неотложния въпрос. Той се обяви срещу прибързаните решения и изрази загриженост относно възможните въздействия върху околната среда и здравето на хората.

Междувременно от петък до момента в Община Русе е постъпила още една подписка, входирани са и допълнителни отрицателни становища.

Всички те ще бъдат обобщени и изпратени на министър Попов, както бе посочено в предходното писмо до него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Той досега спал
    Ся гражданите призовава от некадърност!
  • 1
    7
    учуден
    Говори се за Русе като за най-европейския град в България?!? Случайно влизам тука през една препратка, зачетох се в коментарите под статиите и какво да кажа, голяма селяния в този сайт, дано да е само тука!
  • 1
    6
    71
    Дано този Плазмодий да не се е размножил, че аман от Плазмодии по улиците. Не вявам някоя слива да му е пуснала, като го гледам какъв нещастник е.
  • 4
    5
    77
    Русенци все пак протестират но ония от Гюргево защо мьлчат след като от техния протест ефектьт би се удвоил
  • 3
    4
    Либийски Повей
    Това нашето момче Бренчо от Бренчо Гази ли е? А колко добре му направиха СЮНЕТА в Лилибия, не е за вярване. Три дена празненства бяха в града. Ама много ОГЛУПЯЛ ХА-рабчето. Само го плюят а той се радва. Пълен боклук май а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари