Увеличава се броят на заболелите от грип

1
Тази година ни заплашва щамът “Мичиган”
Тази година ни заплашва щамът “Мичиган”

Увеличават се хората със симптоми на грип пред лекарските кабинети в цялата страна, а Бургас вече е на прага на грипна епидемия.

Увеличава се броят на заболелите от грип и в Шуменско, информира TVN. За периода от 31 декември м.г. до 6 януари т.г в област Шумен са регистрирани общо 85 случая на остри заразни заболявания. От тях 65 са болните от остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип. При предходната седмица те са били едва 15.

По информация от Регионалната здравна инспекция в Русе обстановката е „нормална“, все още броят на потърсилите медицинска помощ е далеч от епидемичните стойности.

Пикът се очаква в средата на месеца. Тази година ни заплашва щамът “Мичиган”, много близък до свинския грип. В рисковата група попадат по-скоро младите хора в активна възраст, децата, бременните и тези с наднормено тегло.

От следващия сезон здравната каса, със субсидия от здравното министерство, ще осигурява безплатни противогрипни ваксини за хората над 65 години. Желаещите да се имунизират трябва да се обръщат към личните си лекари.

И един съвет, ако сте сред болните – според американски специалисти по съня, най-доброто решение против грипа е човек да се наспи. По време на дълбок сън тялото регенерира определен вид Т-клетки, които разпознават и убиват клетките, заразени с вируса.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари