Отменят грипната епидемия в Бургас

0
Грипната ваканция за учениците също се прекратява
Грипната ваканция за учениците също се прекратява Снимка: БГНЕС / архив

Отпадат противоепидемичните мерки в Хасково

Грипната епидемия в Бургаска област се преустановява от сряда, 7 февруари, тъй като се отбелязва значителен спад на случаите на заболели. Това реши Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания на поредното си заседание, на което разгледа актуални данни на заболелите, предоставени от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Грипната ваканция за учениците също се прекратява. Те трябва да се върнат в класните стаи на 7 февруари.

Началникът на отдел "Противоепидемичен контрол“ към РЗИ д-р Мирослава Киселкова информира, че към настоящия момент броят на заболелите е 425, най-висока е заболяемостта във възрастовата група пет - 14 г., най-ниска - при групата над 65 г.

Отпадат противоепидемичните мерки в Хасково

Прекратява се действието на противоепидемичните мерки на територията на област Хасково, съобщиха от Регионалната здравна инспекция след заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания.

През изтеклата седмица заболеваемостта в региона е намаляла до 178 на 10 хил. души, поясниха от РЗИ. Прагът за епидемия е 255 на 10 хил. души.

Временните противоепидемични мерки влязоха в сила на територията на региона на 1 февруари. Те изключваха преустановяване на присъственото обучение в училища и детски заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари