Учителят Тео: Дистанционното обучение е по-лесно за мнозина, но всички ще платим цената

0
Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото
Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото Видео: Дарик "Реактивно"

Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за масовото образование в България, коментира в предаването на Дарик „Реактивно“ преподавателят по физика Теодосий Теодосиев

Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото. По думите му за част от учителите дистанционното обучение е по-удобно и лесно, но резултатите от такова образование ще бъдат трагични, а цената ще се плати от всички.

Златният учител на България, както наричат Теодосий Теодосиев продължава да работи с учениците си присъствено, макар и с ограничена група.

Дори и в пандемията миналата година успехите и златните медали на учениците му са факт. Най-важното производство в една държава е производството на хора и то не бива да се спира при никакви обстоятелства, категоричен е учителят Тео.

За масовото училище продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено, защото няма да даде и елементарната грамотност на учениците, смята той.

Запитан как си обяснява, че на този етап едва 20 на сто от учителите са заявили желание да се ваксинират, а в същото време мнозина от тях се притесняват да се върнат в клас, той коментира, че за някои от учителите е по-лесно да преподават онлайн, но това си има цена, която ще платим всички.

Това, което преживяваме не е пандемия, дори и епидемия не е – основното е да има истерика и стопиране на световната икономика, коментира още известният физик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари