Ученият, предсказал труса в Турция: Земята може да бъде ударена от „мегаземетресение”

2
Сеизмологът смята, че първата седмица на март ще бъде много важна
Сеизмологът смята, че първата седмица на март ще бъде много важна

Сеизмологът смята, че първата седмица на март ще бъде много важна

Сеизмологът и прогностик Франк Хугербитс, който предупреди за опустошителното земетресение в Турция и Сирия, каза, че нови трусове може да ударят руските територии в Далечния изток през март. Прогнозата си той представи в YouTube канала на Solar System Geometry Survey (SSGEOS).

Ученият смята, че поради сближаването на критичната геометрия на Земята, Меркурий и Сатурн на 2-5 март, на 3-4 март или 6-7 март Земята може да бъде ударена от „мегаземетресение” с магнитуд 8,5 и повече, пише РИА Новости.

Като основни места на възможно земетресение той отбелязва западната част на Тихия океан.

„От Камчатка, Курилските острови и Япония на север, над Филипините, а също и над Сулавеси, Халмахера, може би дори над морето Банда, Индонезия”, прогнозира Хугербитс.

Сеизмологът и прогностик смята още, че първата седмица на март ще бъде много важна.

„Може да видим силно или много силно сеизмично събитие, затова всичко трябва да постави в повишена готовност. Ако се намирате в земетръсен район, винаги се нуждаете от план за действие при извънредни ситуации при земетресение. Независимо от прогнозата ви е необходим план за земетресение. Когато земята започне да се тресе, трябва да можете да излезете от къщата или сградата много бързо. Това ще спаси животи", казва сеизмологът.

Припомняме, че на 3 февруари Хугербитс с формулировката „рано или късно“ прогнозира, че силно земетресение с магнитуд 7,5 ще се случи в Южна Турция на границата със Сирия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    до първи
    - Приветствам твоето решение,исксм и ,Аз.... !!!😁😁😁😁😁😁😁😁
  • -4
    1
    ...
    пишката ми ще бъде ударена от мега-земетресение с последващо разпенено мега-цунами, ако я засмуче Лена Бориславова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари