Учениците, които нападнаха с пистолети пункт за залагания в Русе, получиха пробация

2

Тримата ученици, замесени в опита за въоръжен грабеж на пункт за залагания през януари 2020 г., бяха осъдени на пробация от Русенския районен съд.

Двама от 17-годишните тогава младежи са извършители на деянието, а третият им е помагал.

Престъплението беше извършено на 10 януари, петък вечерта, когато двама младежи са влезли в букмейкърски пункт на бул.“Липник“ в Русе. Те са били с маски и пистолети, които насочили към служителката в обекта и намиращия се там клиент. Младежите поискали парите от касата, но жената се противопоставила и отказала, след като натиснала паник бутона. След отказа двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока. След оперативно-издирвателни действия учениците бяха установени и задържани, а оръжията се оказаха газови пистолети. Младежите не са имали криминални прояви до момента.

На делото съдът призна подсъдимия С.Д.Д. за виновен, че се е опитал да открадне 220 лв.от пункта за залагания, като е употребил заплаха – насочил предупредителен сигнален пистолет 9 мм. Осъжда го на пробация за срок от 1 година, като през този период не може да сменя адреса си, трябва да се явява за подпис пред пробационен служител два пъти седмично и да бъде включен в програми за обществено въздействие.

Същото наказание получава и другият ученик – Д.С.Ч., който е бил съучастник в опита за грабеж. Той също е използвал сигнален пистолет 9 мм, само че от друга марка. Младежът бе признат за виновен и за още едно престъпление – използвал е лична на карта на друг човек, за да заблуди продавача в магазина за сигнално-газови пистолети и да се снабди с оръжията.

Третият ученик – М.А.И., е признат за виновен като помагач на другите двама непълнолетни. Той е помогнал и на Д.С.Ч. в заблудата с личната карта в магазина за оръжия. Неговото наказание е същото, като на останалите двама участници в опита за грабеж.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Русенския окръжен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари