Осъдени ученици изтърпяха наложените им мерки в Русе

1
Обвиняемите са разпространявали амфетамин, МDМА и марихуана
Обвиняемите са разпространявали амфетамин, МDМА и марихуана

Осъдени ученици изтърпяха наложените им мерки

Осъдените за наркоразпространение през 2018 г. М. В. и Н. С., тогава ученици в ХІ-и клас, изтърпяха наложените им пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години.

Обвиняемите са сключили споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от Окръжен съд – Русе, и са се признали за виновни в това, че в периода от началото на м. май до 10.06.2018 год. са придобили от неустановено лице и са държали с цел разпространение амфетамин, МDМА и марихуана на обща стойност над 6000 лв. Част от тези високорискови наркотични вещества са разпространили чрез продажба на други лица.

Непълнолетният тогава М. В. приел да изтърпи наказание от две години и шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, а току-що навършилата 18 години Н. С. – 1 година и 11 месеца също с тригодишен изпитателен срок. И на двамата била наложена пробационна мярка задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години.

Припомняме, че обвиняемите са били задържани под стража от 19.06. до 03.09.2018 г. Съгласно уведомление от Пробационна служба – звено Русе, М. В. е изтърпял пробационната мярка на 19.09.2020 г., а Н. С. - на 20.09.2020 г.

Връзки с обществеността, 28 септември 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари