Ученици от Ценово почетоха паметта на Апостола

1

Всички ученици и преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово почетоха паметта и делото на Апостола на българската свобода.

„Тържеството неусетно се превърна в истински урок по родолюбие. Всички – участници и публика, получиха като подарък българския трибагреник“, сподели директорът на училището Камелия Леонова.

В аулата на учебното заведение се представиха два отбора от членове на клуб „Родолюбие“. И в трите кръга на викторината те показаха изключително добри знания за живота и революционната дейност на Васил Левски. Образователните и интерактивните игри потопиха учениците във времето преди 146 години не само с популярни фрази, изречени от Дякона Левски, негови снимки, които проследяват революционната му дейност. В началото на тържеството присъстващите изгледаха видеоматериал от родната къща на Апостола. Най-малките възпитаници на училището рецитираха стихове и пяха песни. Във финалното състезание като участници бяха привлечени и представители от публиката.

Тържественото отбелязване на 146-та годишнина от обесването на Васил Левски беше организирано съвместно с общинската организация на РСОСЗР и Местната комисия за борба на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Учениците и преподавателите бяха поздравени от Иванка Боянова - старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари