Ученици от Молдова завършиха лингвистичен курс в Русенския университет

0
Младежите от Молдова споделиха, че с удоволствие биха се върнали в Русе като студенти
Младежите от Молдова споделиха, че с удоволствие биха се върнали в Русе като студенти Снимка: Русенски университет

Младежите от Молдова споделиха, че с удоволствие биха се върнали в Русе като студенти

На тържествена церемония по случай завършването на традиционния едноседмичен лингвистичен курс за ученици и учители от Молдова, област Тараклия, ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белоев връчи на учениците и на техните учители сертификати за завършено обучение.

За поредна година ученици и техните учители бяха на едноседмично обучение по лингвистична практика в Русенския университет. Академичното ръководство се беше погрижило освен за интензивния курс на обучение и за богата културно-историческа програма за запознаване с град Русе и околностите. Заедно с ас. д-р Веселка Радева от катедра „Български език, литература, история и изкуство“, обучаемите посетиха някои от емблематичните места в града, като Историческия музей, Еко музея, както и историческите забележителности в околностите на Русе – крепостта Червен и Басарбовския скален манастир.

Обучението по български език бе проведено от преподавателите гл. ас. д-р Ния Пенева и ас. д-р Мария Стефанова, които споделиха отличното си впечатление от езиковите познания на учениците и богатия им речник.

С учителите доц. д-р Мира Душкова проведе занятия по методика на обучението по литература. Гостите останаха изключително впечатлени от интерактивните методи, чрез които работят университетските преподаватели.

Тази година броят на учениците, завършили езиковия курс, е петдесет, като групата се състои от представители на различни училища. Младежите разказаха с радост и благодарност за преживяното и споделиха, че с удоволствие биха се върнали в Русе и като студенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    възмутен
    И кой нормален родител ще си запише детето в Делиорманския селскостопански институт, където българският език отдавна е излязъл от употреба?
  • 5
    2
    закривай
    Поне за 3/4 от специалностите се записват между 5 и 10 чавета, а те поддържат цели катедри за тях.
  • 6
    1
    В действие
    Абе откровено казано зарибяването на студенти е направено щото тука потокът нещо секна. Основно от делиорманския вилает идват полуграмотни кандидати. Ще секне и папането на азиатския корифей в правенето на далавери щото 2023 година мандатът му свършва и прави 65 години за пенсия. Каквото и местенце да му намерят после аверите няма да е като сегашни лапане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари