Делегация от Тараклия гостува на Пенчо Милков

0

Кметът запозна гостите с интересни моменти от историята на Русе​

В зала „Св. Георги“ в сградата на Община Русе се проведе среща на кмета Пенчо Милков с делегация от представители на административното ръководство на населени места от молдовската област Тараклия. Групата беше водена от зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия Лазар Дерменжи.

По време на разговорите Пенчо Милков запозна гостите с интересни моменти от историята на Русе, както и с дейността на местната администрация в областта на социалните услуги, културата, образованието и спорта, съобщиха от общинската администрация.

На срещата, на която присъства и зам.-кметът Енчо Енчев, бяха очертани перспективи за продължаване на активното сътрудничество между община Русе и област Тараклия, както и за задълбочаване на взаимоотношенията в социален и културен план. Към гостите беше отправена и покана за включването на местни фолклорни състави в тазгодишното 53-то издание на традиционния фолклорен събор „Златната гъдулка“, който ще се проведе в Парка на младежта.

В края на срещата Пенчо Милков връчи на зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия документи с решението на Общински Съвет-Русе и договор за отпускането на 10 000 лв. за изграждането на паметник на Васил Левски в молдовския град, с който ще се отбележи 150-ата годишнина от смъртта на Апостола. Допълнителни средства за инициативата ще бъдат събрани и от организиран за целта предстоящ концерт на Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    мм
    Пенчо и Енчо с приказката моето къде е все капацитети егати олигофрените.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари