Ученик от Русе е сред победителите в конкурс по творческо писане на английски език

1
4000 ученици се състезават в тазгодишния конкурс
4000 ученици се състезават в тазгодишния конкурс Снимка: Dunavmost

Осмокласникът Йордан Петков от МГ "Баба Тонка" Русе е сред победителите в Националното състезание по творческо писане на английски език, което се организира с подкрепата на Посолството на САЩ и сътрудничеството на Американския университет в Благоевград.

Награждаването ще бъде в Благоевград на 16-и февруари.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език, обясняват организаторите, предава БНР.

Право на участие имат ученици от 6-ти до 12-ти клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. Състезанието е разделено по възрастови групи и темите са различни. Тази година са участвали 4000 ученици от 173 училища в цялата страна. Това е деветото издание на конкурса.

В студиото на "Нещо повече" за инициативата разказа Димитър Цеков, изпълнителен директор на "Корпуса за образование и развитие - КОРПлюС".

"Децата участват по желание. Очевидно имат отношение към езика, той им е нужен. Нивото е изключително високо. Съвсем скоро ще качим работите на сайта на състезанието и всички ще могат да се запознаят с тях. Заложили са на много добри сюжети", каза Цеков. Той отбеляза, че работите се изпращат директно при журито на конкурса.

Полагаме огромни усилия темите, които подбираме, да бъдат интересни. Преборихме се с академичното есе и вече почти не получаваме подобни работи, каза още Д.Цеков.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари