Учени добавиха 9 нови симптома на COVID-19

0
Официалният списък със симптоми на COVID-19 вече включва девет нови симптома на заболяването, включително главоболие, диария и запушен нос
Официалният списък със симптоми на COVID-19 вече включва девет нови симптома на заболяването, включително главоболие, диария и запушен нос

Те се присъединяват към висока температура, кашлица и загуба или промяна на обоняние и вкус

Официалният списък със симптоми на COVID-19 вече включва девет нови симптома на заболяването, включително главоболие, диария и запушен нос, предаде NOVA

Списъкът беше актуализиран, тъй като нивата на заразяване с COVID достигнаха рекордно високо ниво в Обединеното кралство, като в момента се смята, че почти пет милиона души са заразени.

Професор Тим Спектър, водещ специалист в проследяването на симптомите на COVID-19, заяви, че актуализирането на списъка може да помогне за намаляване на инфекциите.

Новите симптоми са добавени към трите традиционни симптома на висока температура, упорита кашлица и загуба или промяна на обоняние и вкус.

Новите симптоми на COVID-19, за които хората трябва да внимават, включват:

  • недостиг на въздух;
  • чувство на умора или изтощение;
  • болки в тялото;
  • главоболие;
  • възпалено гърло;
  • запушен нос или хрема;
  • загуба на апетит;
  • диария;
  • да се чувстваш зле;

Учените добавят: "Те са много подобни на симптомите на други заболявания, като настинка и грип."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    nai vajniq simptom
    toi e dvustranen - ako si tup znachi si bolen, ako si bolen znachi si tup
  • -1
    1
    Нели КОЛЕВА
    Приветствам актуализирането на списъка със новите симптоми ,особено т.9/да се чувстваш зле/.Обикновено,когато човек се чувства зле търси медицинска помощ.Лекар уточнява диагнозата и предписва терапия.Разликата е,че при съмнение за КОВИД трябва ПСР или антигенен тест.От т.1 до т.8 предполагам,че всеки от нас го е прекарал в предходни/преди КОВИД/ години.Желая здраве и спокойствие на всички!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари