Цветан Цветанов: БСП, ДПС и ГЕРБ играят заедно

1
Партиите не се интересуват от приоритетите на България, заяви лидерът на "Републиканци за България"
Партиите не се интересуват от приоритетите на България, заяви лидерът на "Републиканци за България" Снимка: "Републиканци за България"

Не сме готови да имаме доверие в хартиената бюлетина, смята бившият вътрешен министър

"Партиите вече се готвят за избори. Тази стъпка - да направят такава промяна и то с 18-часово заседание на правната комисия означава, че партиите вече тотално не се интересуват от приоритетите на държавата и искат да променят изборните правила, за да могат да се подготвят или за служебна победа, или гарантирана победа на тези, които прокарват тези нови правила, които всъщност смятахме, че са порочни. Видяхме го през април месец 2021г.", заяви в предаването "Опорни хора" в ефира на Bulgaria On Air бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Ако погледнем каква е формулата, по която искат да въведат машинното гласуване като продължаващо заедно с хартиения носител, това означава, че ние всъщност превръщаме тези машини в едни скъпи принтери. Всъщност функцията на машината е да ограничи тази възможност за тези недействителни бюлетини, които бяха хиляди на брой в предишния вариант с хартиения носител. Това, което в момента наблюдаваме, е, че всъщност да се изпразни със съдържание машинното гласуване и на един малко по-късен етап може тотално да отпадне като възможност", добави Цветанов.

По думите му е много важно кой провежда изборите.

"Виждаме, че системните партии - БСП, ДПС, ГЕРБ всъщност играят заедно. Те имат най-сериозно покритие във всичките СИК-ове, а те са над 12 000, което означава, че там може да има не само тази "хартиена коалиция", но и договорка в ЦИК, където се предполага, че може да бъде направена злоупотреба, подготвена манипулация", смята бившият МВР министър.

Цветанов обобщи, че българите все още не са готови да имат "това доверие в избирателната система, когато въведем хартията, защото с нея имахме около 400 000 недействителни бюлетини". Според него това е ясен знак, че процесът не е прозрачен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    colibri
    Цветанов "удобно" забравя колко пъти ГЕРБ спечели избори с харт. бюлетини. Значи, тогава не беше проблем - Борисов за всяка победа му подаряваше скъп часовник и Цв. се хвалеше с подаръка. Не всички имаме къса памет, републиканецо, но не за България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари