Циганин уби старец с брадва

1
Зверството е извършено в нощта на 20 срещу 21 май
Зверството е извършено в нощта на 20 срещу 21 май

20-годишен младеж е задържан за убийство на 75-годишен мъж в дома му в центъра на Любимец.

Това съобщиха на пресконференция в окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, директорът на полицията ст. комисар Ангел Цанков и наблюдаващият прокурор Павел Жеков, цитирани от Haskovo.net.

По данни на разследващите задържаният Стефан Николов, който е от ромски произход, и жертвата Петко Марков са се познавали от около месец. Старецът наемал младежа да му обработва градината срещу минимално заплащане. Зверството е извършено в нощта на 20 срещу 21 май. След задържането, Стефан признал за деянието си и дори обяснил механизма и хронологията на престъплението, която съвпада със заключението при аутопсията.

Открита е и брадвата, с която е извършено престъплението. При разпита в присъствието на адвокат Стефан изтъкнал лични причини за убийството. От прокуратурата и от полицията заявиха, че са назначени експертизи, които да изяснят подробности около инцидента.

Стефан Николов е задържан с постановление за 72 часа и престои от прокуратурата да поискат налагане на най-тежката мярка за неотклонение за него "задържане под стража". За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.

Младежът е заподозрян и за две кражби от дом и частен обект, извършени преди време.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари