Целият екип на рентгеновото отделение напуска врачанската болница

0

Целият екип на Отделението по образна диагностика към Многопрофилната болница във Враца напуска здравното заведение. 

Това стана ясно днес по време на протеста на специалистите по здравни грижи, информира Дарик.

Причината, която е посочена в заявленията за напускане е забавени заплати, тъй като и към момента медиците не са получили заплатите си за януари. Всъщност обаче причините са много като се започне от липсата на достатъчно кадри и се завърши с лошите условия на труд.

Капката, която преляла чашата на търпението на 12-членния екип на рентгеновото отделение във врачанската болница, е това, че в този вторник се счупил и единственият стационарен рентген.

През него преминават над 90 % от пациентите. С устна заповед от ръководството ни беше разпоредено да правим всички рентгенови снимки с мобилния рентген, което първо е невъзможно и второ сме подложени на много силно облъчване, защото сме в непосредствена близост до апарата, без защита между нас и него. Въпросът не е само за забавеното поредно заплащане.

Въпросът е, че просто така не се работи. Ние все пак се занимаваме с медицинска дейност, а не сме продавачи в магазин”, каза за “Дарик” д-р Радина Антова, временно завеждащ Отделението по образна диагностика.

Над 100 бяха медицинските специалисти във Враца, които днес се включиха в протеста за повишаване на работните заплати в сектора. Те настояват за достойно заплащане, защото е недопустимо медицинските сестри да вземат минимални работни заплати, колкото получават санитарките. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари