Липса на медици: Пет отделения в ловешката болница вече са затворени

0
Пред затваряне е и неонатологията
Пред затваряне е и неонатологията Видео: bTV

Пред затваряне е и неонатологията

Пет отделения в областната болница в Ловеч са затворени вече. Сред тях е и родилното, но неонатологията все още работи.

Лекарите се притесняват обаче, че секторът ще бъде следващият, който ще затвори врати.

Макар и пенсионер, д-р Наташа Шопова продължава да работи в неонатологията в областната болница. Там е от откриването на отделението. „Стоя тук от любов към отделението и към бебетата“, казва лекарката, предаде bTV.

В неонатологията работят още трима лекари. Приемат болни бебета до едномесечна възраст и новородени.

Мечтаем си, че родилното отделение и родилната зала ще започнат да работят и ще идват оттам бебета, както идваха на времето, но сега е тъжно. Тъжно е“, допълва д-р Шопова.

Трябва да имаме повече болни и повече тежко болни деца. Нещо е сбъркано в цялата система. За да си осигуря заплатата, трябва да имам… това е страшно, много болни и тежко болни деца“, коментира завеждащата отделението д-р Петя Станчева.

Заплащането е недостатъчно, казват медиците. Ръководството обяснява, че лечебното заведение има много задължения. Над 60% от специалистите в болницата вече са пенсионери. Това е и една от причините отделенията да затварят.

Тези хора са изморени от системата, изморени са от нощните дежурства и част от тях решават да приключат с този начин на живот и работа“, казва директорът на лечебното заведение Виктор Таслаков.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в ход са разговорите за завръщане на акушер-гинеколози, за да се отвори родилното отделение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Неволята
    В градът си имаме един Доктор Милкоф, който е световноизвестен тесен специалист. Обърнете се към него за помощ. Ама не се обръщайте с гръб, защото наистина е ТЕСЕН специалист.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари