Тръмп се отказа от идеята за отлагане на изборите

0
Сега пък искал да проведе изборите
Сега пък искал да проведе изборите Снимка: Contacto

Часове след като заговори за отлагане на президентските избори, Доналд Тръмп се отказа от идеята.

Той заяви в Белия дом: "Не искам да отлагам, искам да проведа тези избори".

Вчера с туит, Тръмп предложи изненадващо да се отложат президентските избори през ноември, на които той ще се бори за втори мандат срещу републиканеца Джо Байдън. Тръмп смята, че гласуването по пощата, което се въвежда повсеместно като алтернатива на традиционното гласуване, ще доведе до "най-неточните и неясни избори в историята на САЩ" и това ще предизвика голям смут.

В туит той поиска забавяне на изборите, докато не се въведе безопасно и сигурно гласуване.  Заради пандемията щатите решиха да се гласува само по пощата.

Подобен анонс бе твърде странен, тъй като Тръмп няма правомощия да отлага изборите, а за да се случи това, трябваше да се промени федералният закон, което означава, че контролираната от демократите Камара на представителите да одобри отлагането, а след това и контролираният от републиканците Сенат. Дори републиканците обаче веднага отхвърлиха идеята.

Първите коментари са свързани с разликата, която социолозите отчитат в момента между двамата основни опоненти - Байдън води в проучванията с двуцифрен резултат пред Тръмп, напомня CNN.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари