Тошко Савов: Цените в България са по-високи от тези в Германия

2
Потребителската култура на германците е по-висока от тези на българите, смята експертът
Потребителската култура на германците е по-висока от тези на българите, смята експертът

Потребителската култура на германците е по-висока от тези на българите, смята експертът

Цените на много продукти са по-високи от тези в Германия. Това каза в ефира на предаването "Директно" по Bulgaria On Air експертът по търговия Тошко Савов, който живее и работи там.

По думите му германските потребители са по-осъзнати от българските, следят промоциите и цените и масово не купуват неоправдано скъпите стоки. Това е довело и до фалита на две фирми на производители, тъй като техните продукти не се купуват, добави Савов.

Германия търговците имат договорки цените на дадени продукти да са еднакви. Тук трудно можеш да намериш това", посочи експертът и допълни, че българските потребители често пазаруват повече, отколкото им трябва.

Що се касае до потребителското поведение, Савов е на мнение, че последните години от началото на пандемията досега, са променили картината много.

"По време на Ковид имаше голям проблем с офлайн магазините заради затварянето, стана голям бум онлайн пазаруването и много търговци се притесниха да не фалират и, че няма да могат да съживят този бизнес. Започнаха много да инвестират във връзката между клиента, производителя и този, който продава продукта, за да може клиентът да не си отиде вкъщи и да поръча онлайн, тоест да е недоволен. В България много малко инвестират в служителите си как да се отнасят към клиента, тук това не се цени толкова, колкото на запад", убеден е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Каза министъра
    За сметка на това качеството в Германия е в пъти по-добро! За Бога, братя, НЕ купувайте! Търгашите сами ще окапят!
  • 6
    2
    daskal
    Така е, защото стандартът на живот в България е около 10 пъти по-нисък от този в Германия. Средната заплата там е 6-хиляди евро, а тук 600 евро.
  • 7
    1
    ЕКСПЕРТ
    Търговеца опитва как е публиката като и вдига цените. Като има купуване , ще вдига до откат. Преди години във Виена пред магазините за дрехи имаше кошове със безплатни стоки от този вид. Пред хранителните вериги също така имаше каси със безплатни плодове и зеленчуци вместо да ги хвърлят. Сега не знам как е във Виена. Иначе търговците навсякъде са едни и същи - ако няма печалба, няма търговия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари