ТИР падна в дере край магистрала "Марица"

0

Турски ТИР се обърна в дере край магистрала „Марица“.

Инцидентът е станал около 5:30 часа тази сутрин в участъка преди Хасково.

43-годишният шофьор пътувал от Турция за Германия и превозвал авточасти. Движейки се към Пловдив, камионът разбил мантинелата край магистралата и се преобърнал в дясно по посока на движение, спирайки се в отводнителен канал, съобщава haskovo.net.

По предварителни данни, катастрофата е станала заради заспиване на водача. За щастие, той се е отървал без сериозни наранявания, дори не се наложило да бъде откаран в болница. Точната причина за инцидента трябва да съобщят от пресцентъра на полицията.

На място пристигнаха и служители от Областно пътно управление. Старши специалистът Иван Христов заяви, че при катастрофата са разбити 64 м от мантинелата.

Той поясни, че за да бъде изкаран тира от дерето, трябва да демонтират съседния участък от здравото обезопасителното съоръжение.

За да извадят тежкотоварното возило, пристигнаха и служители на пътна помощ. Собственикът на фирмата Тенчо Стайков заяви, че първо ще свалят товара и едва тогава ще започнат изваждането на тира.

Той уточни, че цялата процедура ще отнеме няколко часа. Край обърнатия ТИР беше и шофьорът, но той отказа да коментира случилото се.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари