Тежка катастрофа с над 20 ранени блокира центъра на Букурещ

2
Всички пътници, включително и шофьорът, са гръцки граждани
Всички пътници, включително и шофьорът, са гръцки граждани Снимка: БГНЕС

Всички пътници, включително и шофьорът, са гръцки граждани

Автобус с 47 пътници от Гърция се е блъснал днес в рамка за ограничаване на височината на превозните средства в Букурещ, като един човек е загинал, а над двадесет са ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Катастрофата е станала в центъра на румънската столица около 13 часа и 30 минути, уточниха властите.

Д-р Раед Арафат, ръководител на румънския Департамент за извънредни ситуации, каза пред репортерите, че 22 от пътниците вече са транспортирани в местни болници, а един остава в критично състояние.

Румънското здравно министерство уточни в съобщение, че някои от пътниците са били блокирани в автобуса и десет екипа на спешна помощ са били изпратени на мястото. На снимките, публикувани в местни медии, се вижда, че таванът на автобуса е смачкан под габаритната рамка. Всички пътници, включително и шофьорът, са гръцки граждани.

“Оказването на спешна помощ към момента е приключило“, коментира Арафат, добавяйки, че шофьорът е останал, за да даде показания пред полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    18
    Всеки ден минавам от там. Има знаци, всичко е както трябва, ама и автобусните като тираджийте си мислят че всичко им е позволено. Жалко за починалия човек и за разваления празник на десетки други ....
  • 6
    1
    ,,,
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРИЯТНА СИТУАЦИЯ.НО РУМЪНЦИТЕ БЯХА ПЕРФЕКТНИ В ОРГАНИЗАЦИЯТА.ТОВА БЕШЕ НА ПОДСТЪПА КЪМ ТОП ЦЕНЪРА С НАЙ-ТЕЖКО НАТОВАРЕНОТО ДВИЖЕНИЕ .НАВСЯКЪДЕ РЕГУЛИРОВЧИЦИ,ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ СЪПРОВОЖДАХА И ЛИНЕЙКИТЕ,ВКЛЮЧИХА И ХЕЛИКОПТЕР. ШАПКА ИМ СВАЛЯМ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари