Tesla Pickup ще бъде по-бърз от Porsche 911

0
Според Мъск, разликата между типичните пикапи и Tesla Pickup ще бъде сравнима с разликата между карета с кон и автомобил
Според Мъск, разликата между типичните пикапи и Tesla Pickup ще бъде сравнима с разликата между карета с кон и автомобил

Илън Мъск сподели през изминалия уикенд нова информация за подготвяния електрически пикап Tesla Pickup.

Той заяви, че лекотоварният електромобил ще бъде по-добър от най-популярния американски пикап Ford F-150, а цената му ще бъде под $50 000.

„Ние не искаме той да бъде твърде скъп. Считам, че неговата минимална цена трябва да бъде малко под $50 000 – например, $49 000 за базовия вариант. В идеалния случай дори и още по-евтин. Той не трябва да бъде недостъпен за хората. Естествено, ще има и много по-скъпи версии на електрическия пикап, но най-икономичните купувачи ще могат да си вземат един наистина отличен пикап за $49 000 и дори за по-малко.

Генералният директор на Tesla даде някои подробности за дизайна на новия електромобил. При проектирането на електрическия пикап компанията се е фокусирала най-вече върху товароносимостта на пикапа и затова неговият външен вид е фантастичен и може да не е подходящ за всеки. Според Мъск, разликата между типичните пикапи и Tesla Pickup ще бъде сравнима с разликата между карета с кон и автомобил.

„Това ще бъде пикап с възможности, които далеч надхвърлят възможностите на сегашните пикапи. Нашата цел е да създадем електромобил. който ще бъде по-добър пикап от Ford F-150 и по-добър спортен автомобил от Porsche 911“ – каза още генералният директор на Tesla Илън Мъск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари