Hertz разпродава “Тесли” на безценица

1
Цените започват от 20 хиляди долара
Цените започват от 20 хиляди долара

Цените започват от 20 хиляди долара

Hertz, основен играч в индустрията за отдаване на автомобили под наем, тъй като преразглежда стратегията си за електрически превозни средства, решавайки да намали електромобилния си парк със значителни 20 000 автомобила, според доклади на Reuters. Този ход не засяга само една марка, но като се има предвид значителното присъствие на Tesla в електрическите предложения на Hertz, той оказва забележимо влияние върху наличието на модели на Tesla за потенциалните купувачи.

Въпреки че в автопарка на Hertz има различни марки електрически превозни средства, Tesla представлява по-голямата част от електрическите превозни средства на Hertz. Последиците от това решение означават, че значителен брой Tesla вече са потенциално достъпни за закупуване от лица, които искат да се потопят в пазара на електрически превозни средства. Бърз поглед към уебсайта за продажби на Hertz показва, че в момента в списъка има 672 Tesla от общо 712 електромобила. Началните цени на тези електромобили са малко над 20 000 долара, пише Факти.бг.

Забележителен пример от офертите на Hertz е Model 3 Standard Range Plus RWD от 2021 г. с пробег от 92 789 мили и цена от 20 125 долара. Макар че историята на използване на автомобила може да породи опасения, струва си да се отбележи, че батерията все още е покрита от заводската гаранция на Tesla за 100 000 мили, което осигурява известна сигурност за потенциалните купувачи.

Решението за намаляване на електрическия парк обаче не е лишено от причини. Reuters съобщава, че Hertz се бори със скъпите разходи за ремонт, свързани с повреди при сблъсък, което е накарало компанията да преоцени устойчивостта на поддържането на голям електрически автопарк. Този аспект повдига въпроси за състоянието на тези автомобили, особено като се има предвид типичното износване, което изпитват автомобилите под наем по време на активната си работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари