Tesla изненада инвеститорите

0
Акциите на компанията скочиха с 21%
Акциите на компанията скочиха с 21%

Tesla изненада инвеститорите с тримесечна печалба, която изпрати акциите на компанията с близо 21% нагоре до 307.12 долара, преминавайки границата от 300 долара за първи път от 1 март.

Повод за скока са рекордните доставки на електрически коли и намалението на разходите за периода юли-септември. Надежда вдъхнаха и думите на главния изпълнителен директор Илон Мъск, който обеща през 2020 г. компанията да въведе по-евтин SUV и повече самоуправляващи се технологии, пише Economic.bg

Производителят на електрически превозни средства отчете увеличение на кешовия баланс до 5.3 млрд. долара и печалба от 1.86 долара на акция, разбивайки очакванията на анализаторите за загуба от 42 цента на акция.

Резултатите от третото тримесечие са важен момент за Tesla и Мъск, който трябваше да се оттегли като председател след поредица скандали. Инвеститорите, от своя страна, изпитват съмнения относно способността на компанията да издържи на конкуренцията от по-големите и по-добре капитализирани глобални конкуренти.

Брутните маржове на Tesla, важен показател за печалба за инвеститорите, надминаха очакванията. Производителят заяви още, че е „много уверен“ в преминаването на долната граница за целите си за годишни глобални доставки. 

Едно от предизвикателствата пред компанията е докаже, че може да е постоянно печеливша. „Като се има предвид бързата скорост на разширяване, Tesla ще срещне значителни необходимост към паричното си състояние“, казва Никълъс Хает, анализатор от Hargreaves Lansdown.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари