Терористите в Сирия търгуват и се разплащат само в турски лири

0
Терористите в Сирия получават заплатите си и се разплащат само в турски лири
Терористите в Сирия получават заплатите си и се разплащат само в турски лири

Терористите и наемниците в северните части на Сирия започнаха да търгуват и да се разплащат само в турски лири, вместо със сирийски паундове, докато в същото време там Турция създава своята т.нар. „зона свободна от Ислямска Държава

Наемниците и терористите в контролираните от Турция северни части, в които тя имитира борба срещу „Ислямска Държава“, а главно се саморазправя с биещите се срещу тях кюрди започнаха да се разплащат и да получават заплати само в турски лири.

Изглежда че в зоната, която Турция се опитва да постави под свой контрол в Северна Сирия наемниците там ще използват и нейната собствена валута

Целта на този ход е да се наложи икономичски натиск над режимът в Дамаск до неговото окончателно сваляне и въвеждането на нова сирийска валута. Така, например, в Алепо т.нар. „Ислямски съд“ вече получи месечните си заплати в турска валута.

Боевете в Сирия претърпяха известна трансформация през изминалата седмица. След като Турция и САЩ се договориха американски изтребители да използват турското въздушно пространство и базата „Инджерлик“ на турска територия, а Турция обяви, че ще създава „зона свободна от Ислямска Държава“ – практически ще окупира северни територии на Сирия и ще ги постави под свой контрол, като успоредно с това избива биещите се срещу ИД кюрди, сирийския клон на Ал Кайда – Фронт Ал Нусра започна да се оттегля от зоната между Алепо и границата с Турция, изоставяйки своите позиции, които имаше там срещу „Ислямска Държава“, с която водеха сражения помежду си. Такфиристите от Ал Нусра заявиха същевременно, че реалната цел на Турция е да създаде буферна зона, разпрострираща се от Алепо до граничния град Кобани, за да предотврати възникването на Кюрдската държава.

Източник: Alter Information
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари