Теодора Генчовска: Очаквам указания от премиера

0
Теодора Генчовска беше изслушана на извънредния председателски съвет в НС
Теодора Генчовска беше изслушана на извънредния председателски съвет в НС Снимка: БГНЕС

Теодора Генчовска беше изслушана на извънредния председателски съвет в НС

Външният министър в оставка Теодора Генчовска и председателят на ДАНС Пламен Тончев бяха излушани на извънреден председателски съвет в Народното събрание. Той беше свикан заради поставения от посланика на Русия Елеонора Митрофанова срок до 12:00 ч. днес да бъдат оттеглени българските ноти за експулсиране на 70 служители на руските представителства в България, съобщава БНР.

Генчовска заяви, че очаква насоки от премиера Кирил Петков как да действа по поставения ултиматум.

"Очаквам указания от премиера. Той е информиран за всичко това и очаквам указания от него. Има координация, разбира се. Говорено е с него. Нека да дойдат писмени указания от него. Ние сме спазвали стриктно процедурата. Дошли са писмата със списъците. Ние сме поискали указания от Министерски съвет. Те са ни казали какво да направим и сме действали изцяло по процедура", каза тя.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че на председателския съвет е обсъден фактическият състав на докладите, които са били представени на Съвета за сигурност при премиера. Според Костадинов, Петков е използвал структурите на държавната власт за лична политическа изгода и ще сезира прокуратурата за това.

"Точно поради тази причина утре ще изготвим сигнал до прокуратурата, с което ще искаме Кирил Петков да бъде не забавно разследван", каза Костадинов.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че Кирил Петков създава хаос в държавата, защото си отива от власт.

"Вие чухте ли ме какво ви казах, че той е лъжец. Лъже. Няма нито един доклад на ДАНС. Няма никакво решение на съвета. Има устни разпореждания. На този съвет са обсъждали съвсем различно. Външно са предлагали реципрочно намаляване на дипломатическите корпуси, защото руснаците са повече от нас, но това не е шпионаж. Това е друга процедура и трябва един месец", посочи Тошко Йорданов.

Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов каза, че вероятно по темата ще се правят всякакви спекулации.

"Докато не се изясни цялата картина, всичко, което ще чувате, ще бъдат най-различни интерпретации", обясни Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари