Атанас Атанасов: ДАНС се е превърнала в добре платена почивна станция

0
Според Атансов в службата "липсват способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на прав за вземане на важни решения"
Според Атансов в службата "липсват способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на прав за вземане на важни решения" Снимка: БГНЕС / архив

Според Атансов в службата "липсват способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на прав за вземане на важни решения"

Нека не прозвучи грозно, но ДАНС се превърнала в добре платена почивна станция. Това обвинение отправи към агенцията Атанас Атанасов от ДБ по време на дебата по вота на недоверие срещу кабинета. Според него в службата "липсват способности за проверена, надеждна и навременна информация, която да служи на прав за вземане на важни решения".

Атанасов използва темата на вота, националната сигурност, за да атакува отново службите и да подкрепи идеята на премиера акад. Николай Денков за смяна на председателя на ДАНС Пламен Тончев. "Четох внимателно мотивите на министър-председателя, с които се предлага на президента да бъде освободен. Но не видях най-важните: през лятната сесия на НС разгледахме годишните доклади за дейността на спецслужбите. Искам да припомня, че НС отхвърли тези доклади, гласува против. Това е най-тежката оценка за дейността на тези звена от държавната администрация. Не виждам по-голям аргумент от това. На тази база трябва да последват веднага оставки, а не да се върви по тази процедура", настоя лидерът на ДСБ, цитиран от вестник "24 ЧАСА".

Той посочи, че вотът е абсолютно несъстоятелен и бил готвен като предизборно мероприятие с цел да мобилизира антисистемен вот с мотива да бъдат наказани военнолюбците. "Но левите и крайнодесните не се разбраха кога да го внесат и да го ползват за агитация", заяви Атанасов. Освен това в мотивите се акцентирало на хронични проблеми, за които "правителството няма никакви заслуги".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари