Тази кола се продава на търг

0

Това изгоряло до неузнаваемост Ferrari Spider 458 се продава на търг в САЩ.

Интересното е, че от колата не е останало нищо, като единствено спирачните дискове могат да подскажат за какъв автомобил става дума.

Всичко, което е останало от кабриолета, е разтопена купчина от отпадъци, покрита с ръжда. Колата обаче е запазила регистрацията си и е вероятно тези, които ще решат да закупят унищоженото 458 ще го направят именно заради идентификационния номер, пише Факти.бг.

Според оценките на Copart, петгодишно Ferrari 458 Spider в САЩ се оценява на 275 хиляди долара - именно такава сума е заложена, ако някой реши да използва данните на унищожената кола.

От друга страна, VIN кодът на изгорялото Ferrari е свободно достъпен, а американските компетентни органи контролират регистрацията на предварително изведени от употреба автомобили.

Така че е малко вероятно да бъде възможно легализирането на Spider в Щатите. Въпреки това изгорели коли често се появяват в продажба на американски търгове и всеки път за тях се намират купувачи.

Какво привлича хората към такива коли, не е известно със сигурност. Възможно е останките от ексклузивни модели да се използват с криминални цели или пък да бъдат използвани като предмет на изкуството.

Например, преди шест месеца в САЩ, обезобразеното от пожар Ferrari F355 Spider беше изложено на търг и бе успешно продадено. Така че в САЩ има търсене на италиански спортни автомобили, независимо от техническото им състояние.

    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари