Продадоха изгоряло Ferrari за 1,7 милиона евро

0

Купчината ръждясали останки е всъщност едно от най-редките Ferrari в историята

Неотдавна ви разказахме за жалките останки от катастрофирало и впоследствие горяло Ferrari 500 Mondial Spider, което се очакваше да бъде продадено за около 1,6 милиона евро на търг. Е, оказа се, че тази цена е била малко... подценена. Защото преди броени дни въпросните останки от италианската класика бяха продадени за 1 875 000 щатски долара или приблизително 1,7 милиона евро, пише Automedia.bg.

Макар да е увредена почти до неузнаваемост, това все пак е една от най-редките и най-търсените състезателни коли в света.

Оригиналният 500 Mondial Spider Series 1 е от 1954 г. и е един от едва тринайсет направени екземпляри от своя вид. Автомобилът е проектиран от Pininfarina и по-късно преработен от Scaglietti. Той е каран от заводския пилот на марката Франко Кортезе и веднъж е завършвал 14-ти в Миле Миля, преди да смени собственика си няколко пъти и да претърпи многократни инциденти. По-късно автомобилът е закупен от американски колекционер през 1978 г. и е държан в сегашното си състояние в плевня заедно с 19 други автомобила Ferrari до преоткриването му десетилетия по-късно.

Единствената логика, която можем да видим за покупката, е, че пълното възстановяване (което би струвало дори повече, отколкото са дадени сега за тази купчина метал) може да означава печалба с размер на милиони при по-нататъшна продажба, в случай че автомобилът действително бъде върнат в оригиналния си вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари