Тържествено заседание на новоизбраните общински съветници в Две могили

0
Общинският съвет се състои от 17 члена
Общинският съвет се състои от 17 члена

Днес, 06.11., от 09:00 ч. в Заседателната зала на Община Две могили се състоя тържественото приветствие към новоизбраните в Община Две могили общински съветници, кмет на община и кметове на кметства.

Заместник областният управител на Област Русе – г-н Явор Янчев, пожела на новоизбраното управление сили при борбата с предизвикателствата, енергия за реализиране на поставените цели, инспириращи вдъхновения за нови начинания и отдаденост на обществената мисия за икономическо и социално сближаване на района с по-високите стандарти на живот, утвърдени в Европейския съюз.

Той увери в ползотворната подкрепа, която ще продължи да оказва Областна администрация – Русе. Г-н Янчев декларира, че е настъпил моментът за промяна в нагласите, моделите и механизмите за управление, като изрази своето убеждение, че новата местна власт ще работи в диалогичност и интегритет за просперитета на Общината.

Г-жа Анелия Петрова – председател на Общинска избирателна комисия – Две могили, информира за избора на общински съветници, кмет на община и кметове на кметства, както следва:

Общинският съвет се състои от 17 члена, разпределени по мандат АБВ - 2-ма, БСП - 2-ма, ГЕРБ - 3-ма, Движение 21- 1-н, ДПС - 3-ма, МК „Единни за Община Две могили” - 3-ма и Нова алтернатива - 3-ма.

За председател на общинския съвет бяха предложени двама кандидати - г-н Байчо Георгиев и  г-н Димитър Димитров. С 11 от общо 17 гласа за председател на Общински съвет Две могили бе избран г-н Байчо Георгиев.

Новоизбраният кмет на Община Две могили с мандат 2015 – 2019 е г-н Божидар Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари