Свикват първо заседание на Съвета за тол системата

0
Заседанието ще се проведе на  5 юли 2019 г.
Заседанието ще се проведе на 5 юли 2019 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова свиква Обществения консултативен съвет по въвеждане в експлоатация на електронната система за таксуване на база време и изминато разстояние.

Той ще се проведе на 5 юли 2019 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

За участие в заседанието са поканени заместник-министри на финансите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, представители на Министерството на вътрешните работи, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Държавна агенция „Електронно управление“ и Националното сдружение на общините в Република България.

Покана е изпратена и до представители на Конфедерация на автобусните превозвачи, Българска асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт, Камара на автомобилните превозвачи в България, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата, „Национално сдружение на българските превозвачи“, Сдружение „Национална транспортна асоциация“, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Браншово сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен, Съюз на международните превозвачи, Национално сдружение на българските спедитори, Българска петролна и газова асоциация и Сдружение за модерна търговия.

Пред участниците в заседанието ще бъде представен напредъкът по въвеждане в експлоатация на електронната система за пътни такси на база време и изминато разстояние. Ще бъдат дискутирани обхватът и тарифите на електронната система за преминаване по републиканската пътна мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари