Студентите със специални потребности получават коледните си подаръци

3
Средствата за подаръци са финансирани от дарения, получени на Коледния базар "Направи специална Коледата за приятел"
Средствата за подаръци са финансирани от дарения, получени на Коледния базар "Направи специална Коледата за приятел" Снимка: Facebook / Русенски университет "Ангел Кънчев"

Средствата за подаръци са финансирани от дарения, получени на Коледния базар "Направи специална Коледата за приятел"

Днес от 11:00 часа във фоайето на централен корпус на Русенския университет „Ангел Кънчевстудентите с увреждания ще получат коледни подаръци от своите колеги от специалност „Социални дейности“, 4 курс.

Средствата за подаръци са финансирани от дарения, получени на Коледния базар "Направи специална Коледата за приятел", който се проведе от 12 до 14 декември в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Базарът бе иницииран от студентите от 4 курс, специалност „Социални дейности“, от факултет „Бизнес и мениджмънт“ в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера“ с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

Изделията, които бяха изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи инициативата. Останалите от базара изделия ще бъдат дарени на сдружение „Дете и пространство“, които работят с деца с увреждания.

Ще бъде учреден фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет. Събитието се организира под егидата на ректора - академик Христо Белоев, съвместно с клуб „Различни и равни“, ръководен от проф. Юлия Дончева и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Really
    Студентите от семейства в неравностойно социално положение ще бъдат ли зарадвани и подпомогнати за празниците и има ли виждане за по-широк подход или ще се спекулира отново с темата за благотворителност за хората с увреждания по празниците, след като става въпрос за проекти в социалната сфера? Необходима е равнопоставеност между различните групи студенти.
  • 8
    1
    Студентски въпрос
    Има ли средства в РУ за създаване на фонд за студентите с увреждания след като ректорът и негови заместници обиколиха редица страни в Азия и други континенти със скъпи командировки? Само на благотворителни акции по празници ли ще разчита господин ректорът и ще си прави кухи реклами колко е загрижен за студентите с увреждания? Остава да събират и капачки. На снимките в действителност са само петима студенти от четвърти курс по социални дейности, останалите са пълнеж от други курсове и специалности. А защо останалите курсове от тази специалност и други специалности на този факултет не са включени в проектната компания? Защо досега не е създаден фонд за студентите с увреждания, след като през годините е имало немалко такива младежи и отново ли ще се правят реклами на определени лица чрез студентски дейности? Скоро на егидата ще й свърши партидата след 15 години властване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари