Студенти от специалност „Право“ посетиха Областна администрация - Русе

0

Студентите от Русенския университет имаха възможност да се запознаят с дейността на служителите в институцията

Близо 30 второкурсници от специалност „Право“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ посетиха днес Областната администрация в крайдунавския град. На място те имаха възможност да се запознаят с дейността на служителите в институцията, както и да разгледат реални казуси от практиката. В продължилото повече от час практическо занятие особено внимание бе отделено на функциите на областния управител, неговите правомощия и начините за взаимодействие, координация и осигуряване на съответствие на интересите и политиките между различните органи на управление в страната.

Студентите обсъдиха с експертите от Областната администрация и редица реални случаи от ежедневната работа на институцията. Фокусът на дискусиите бе поставен върху контрола на Общинските съвети, законосъобразността на издаваните от тях актове, както и обжалването им.

Не на последно място студентите научиха и за възможностите за стаж в Областната управа.

Бъдещите юристи бяха придружени от преподавателя си по „Административно право и административен процес“ гл. ас. д-р Диляна Калинова. Срещата е част от организираната учебна практика от университета, а основната ѝ цел е студентите да се запознаят с дейността на административните органи чрез пряк контакт с тях, както и да повишат своите юридически познания.

Интересен факт е, че всички юристи в Областна администрацияРусе са възпитаници на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари