Стажът при пенсионирането трябва да отпадне

1
Вместо това би било по-справедливо да се отчита колко си внесъл, тоест колкото си внесъл, толкова да ти дължи пенсионния фонд
Вместо това би било по-справедливо да се отчита колко си внесъл, тоест колкото си внесъл, толкова да ти дължи пенсионния фонд

Стажът като изискване при пенсионирането трябва да отпадне.

Вместо това би било по-справедливо да се отчита колко си внесъл, тоест колкото си внесъл, толкова да ти дължи пенсионния фонд. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria on air икономистът Георги Вулджев по отношениe на втората пенсия.

Той допълни още, че цялата пенсионна система трябва да се реформира и преразгледа, за да може българите да получават по-справедливи пенсии.

"За трета поредна година се очертаваме да имаме бюджетен излишък. В този ред на мисли трябва да се мисли в дългосрочен план, да се спестяват тези пари в случаи на кризи, а не просто да се харчат за други разходи'', добави Вулджев.

Финансистът Мика Зайкова от своя страна коментира, че когато вноските ти са малки, е нормално и пенсията, която взимаш, да е малка.

"Между 2000 и 2010 година се намалиха осигурителните вноски, за да стимулираме бизнеса. Така че когато вноската е малка, и пенсията ще ти е малка. Изглежда, че пенсионната ни система е направена така, за да получаваме мизерни пенсии'', обясни Зайкова.

Накрая тя заяви, че в т.нар. Сребърен фонд към днешна дата има около 3 милиарда лева, вместо предвидените 15 милиарда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари