Спорна дузпа скара футболния свят

0
Отсъдена дузпа в добавеното време прати Реал на полуфинал
Отсъдена дузпа в добавеното време прати Реал на полуфинал Видео: bTV

Стадион "Сантиаго Бернабеу", минутата на мача е 93-а, срещата е "Реал" Мадрид - "Ювентус - реванш от полуфиналите на Шампионската лига, резултатът е 3:0 за италианците, които в първата среща допуснаха същото количество безответни голове в своята врата. 

По всичко личи, че мачът ще продължи традицията от предния ден и ще завърши драматично, а треньорите вече редят в главите си тактиката за продълженията. Тогава съдията Майкъл Оливър посочва бялата точка в наказателното поле на "Ювентус". Преценил е, че футболистът на "Старата госпожа" Меди Бенатия е извършил нарушение срещу Лукас Васкес. Лидерът и вратар на "Юве" - Джанлуиджи Буфон получава червен картон за бурния си протест и се прибира в съблекалнята по-рано в най-вероятно последния си мач в Шампионската лига.

Минута по-късно Кристиано Роналдо ликува пред феновете, а "Реал" отново е на полуфинал в турнира, въпреки че мечтата за нов триумф изглеждаше загубена преди наказателния удар.

Именно решението на Оливър да даде дузпа в такъв решителен момент скара целия футболен свят. Лагерите се оформиха бързо. Едни наричат рефера "достатъчно смел, за да отсъди правилно в толкова напрегнат момент", други смятат, че "Юве" е ощетен и е морален победител в мача.

"Не разбирам защо "Юве" протестира, дузпа е! Бутнаха Васкес отзад. Ако не го спрат с нарушение, това е гол", отсече Кристиано Роналдо след мача.

"Няма достатъчен контакт, за да се отсъди категорично дузпа. Бенатия дори играе с топката", коментира за "Радио Марка" бившият съдия Хуан Андухар Оливер, който е с 23-годишен опит в Примера дивисион.

"Дали имаше дузпа? Да. Кристиано свали топката към мен и тъкмо да стрелям, защитник притича и ме прегази отзад. Няма съмнение, че това е дузпа. Протестите на Юве? Това е напълно нормално. Все пак се случи в последната минута", каза един от главните действащи лица в спорната ситуация - Лукас Васкес.

"Това бе най-много 1/10 дузпа. Знам какво видя съдията, но това бе доста спорен момент. В никакъв случай не може да се говори за 100% дузпа. Не може при подобен спорен момент в 93-ата минута да дадеш дузпа, при положение, че за нас не бе отсъдена доста по-чист наказателен удар в първия мач", коментира изгонения Буфон.

Треньорите бяха по-обрани в коментарите си. Зидан заяви, че не е видял достатъчно ясно ситуацията и са му казали, че има наказателен удар, докато Алегри категорично отказа да коментира решенията на съдията.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари