Спипаха пиян шофьор на пътя Две Могили - Борово

0
Уредът отчел 1.82 промила алкохол
Уредът отчел 1.82 промила алкохол

Бързи производства са образувани срещу двама водачи на автомобилизаловени от полицията да карат след като са пили алкохол. 

Първият случай е от 24 август. Полицейски екип от районното управление в гр. Бяла е регулирал движението по третокласния път №501 в района на 39-ия километър, когато служителите забелязват, че по пътното платно в посока от гр. Две могили към гр. Борово се движи лек автомобил „Рено Лагуна“ с висока скорост, създавайки условия за произшествие. Превозното средство е спряно от униформените и при последвалата проверка е изяснено, че шофьорът е 23-годишен мъж.

Направената проба с техническо средство е установила, че младият мъж е седнал зад волана след като е употребил алкохол. Уредът е отчел положителен резултат от 1.82 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. На шофьора е съставен акт за установяване на административно нарушение, той се съгласил с показанията на техническото средство и е отказал да даде кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство.

Другият случай е от 25 август в Сливо поле, когато около 21:34 часа полицейски екип от местното районно управление е спрял на бул. България в града лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 56-годишен мъж.

Проверката на шофьора за наличие на алкохол е отчела резултат от 1,69 промила. На мъжа е съставен акт, той е задържан и конвоиран до УМБАЛ в гр. Русе, където е дал кръвна проба. Работата по случая продължава разследващ полицай, по образувано срещу 56-годишния бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари